CSS vraagt uitstel van betaling aan

Een verlies van zeven miljoen euro over het afgelopen derde kwartaal noopt CSS uitstel van betaling aan te vragen voor de divisie System Integration en voor de moedermaatschappij CSS Holding.

Volgens de directie en raad van commissarissen heeft de surséance geen directe gevolgen voor de continuïteit van de overige bedrijfsactiviteiten, te weten CSS Telecom, CSS Professional Resources en CSS Solutions, waarbij circa 1100 werknemers zijn betrokken.
 
It- en telecomdienstverlener Computer Services Solutions Holding heeft een slecht derde kwartaal achter de rug. Voor de divisie System Integration was het derde kwartaal van 2002 het slechtste uit het bestaan van de onderneming. Ook de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn in deze divisie niet gunstig. De omzet over de periode tot en met het derde kwartaal 2002 is met meer dan 39 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar waardoor de financieringscapaciteit sterk is afgenomen. Over het derde kwartaal leed het bedrijf een fors verlies van zeven miljoen euro met het gevolg dat 'aanvraag van surséance onafwendbaar is'.
 
Bij CSS System Integration zijn 435 mensen werkzaam. Gezien het feit dat Computer Services Solutions Holding NV een zogeheten '403' aansprakelijkheidsverklaring heeft afgegeven voor de 100 procent dochtermaatschappij System Integration NV, is CSS Holding eveneens gedwongen geweest surséance aan te vragen.
 
Het overgrote deel van de overige dochtermaatschappijen heeft in het derde kwartaal conform verwachting gepresteerd waarbij de gevolgen van de eerder in gang gezette reorganisatie-maatregelen zichtbaar zijn geworden. Voor het vierde kwartaal van 2002 wordt voor de bedrijfsonderdelen CSS Telecom, CSS Professional Resources en CSS Solutions een winstgevende situatie verwacht.
 
In nauw overleg met de bewindvoerder, financiers en overige betrokkenen zal hard worden gewerkt aan 'het op korte termijn uitwerken en concretiseren van passende financieringsoplossingen' voor de gezonde Nederlandse bedrijfsonderdelen. Ten aanzien van CSS België vinden momenteel gesprekken plaats over een overname door het zittend management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.