Philips en Possio bouwen draadloze combinatie

Philips heeft een licentiecontract getekend met draadloze elektronica-producent Possio om samen gecombineerde Bluetooth- en 802.11-producten te ontwikkelen voor consumenten en oem's.

De twee elektronicaproducenten stellen dat wlan's (wireless local area networks, op basis van 802.11) populairder worden, met name in publieke ruimtes als vliegvelden, winkelcentra, hotels en ziekenhuizen. Deze technologie is echter voorbehouden aan electrisch-krachtige apparatuur. Bluetooth is juist bedoeld voor elektronica met weinig vermogen.
 
Philips en Possio willen deze twee netwerktechnologieën aan elkaar koppelen zodat Bluetooth-apparatuur gebruik kan maken van het grotere bereik van wlan's. "Dit is een doorbraak voor draadloze gebruikers. Wij kunnen nu samen meer gebruikers laten profiteren van nieuwe oplossingen voor draadloze netwerken", zegt Possio-president Johnny Capor.
 
In de samenwerking levert Philips de Bluetooth-kennis, terwijl Possio technologie voorbridging (het koppelen van verschillende netwerken) aandraagt. Daarnaast zorgt Philips voor de massaproductie, wat de kosten laag houdt, en de consumentenbenadering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.