Getronics ontslaat 1400 werknemers

Getronics voert een nieuwe reorganisatie door waarbij 1400 banen sneuvelen. Dit raakt Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Mexico. Deze operatie volgt op een eerdere ontslagronde van 1450 banen.

De dienstverlener, met 26 duizend werknemers in dertig landen, maakte dit vandaag bekend. De nu aangekondigde ontslagen moeten voor juni 2003 zijn doorgevoerd. Het is nog niet bekend hoe de verdeling over de verschillende landen gebeurd. Eind vorig jaar kondigde Getronics al 1450 ontslagen aan die sindsdien zijn uitgevoerd.
 
De nieuwe reorganisatie is gericht op verdere kostenbesparing. Het concern meldt dat het ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de ict-industrie toch operationele winst boekt en bovendien een positieve kasstroom heeft uit de operationele activiteiten.
 
Vanmorgen gaf het bedrijf voor opening van de beurs echter een winstwaarschuwing. Het haalde de moeilijke marktomstandigheden aan toen het verklaarde dat het operationele resultaat (ebita) over 2002 ongeveer 110 miljoen euro bedraagt. Dat is ruim 10 procent minder dat wat het bedrijf eerst had verwacht.
 
Verder voorspelt de automatiseerder dat de ict-markt niet substantieel zal aantrekken voor 2004. De eerste tekenen van herstel zouden pas in de tweede helft van 2003 te zien zijn. In 2004 verwacht Getronics dat bedrijven hun ict-investeringen uit de periode 1997-1999 zullen opwaarderen of vervangen.
 
Getronics bekleedt een tweede positie in automatiseerders-top 10 van de Computable 100, een ranglijst van de Nederlandse ict-markt gemeten naar omzet, aantal werknemers en omzet per werknemer in Nederland (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d45ho2zz.htm). Uit recent onderzoek van Intermediair naar goed werkgeverschap staat Getronics op de derde plaats, na Macaw en SAS (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d45mh2ur.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.