Citee definitief over naar Newconomy

Voormalig internethoogvlieger Newconomy neemt automatiseerder Citee definitief over.

Newconomy heeft met ingang van 1 oktober alle aandelen Citee overgenomen tegen betaling van 25.300.000 nieuw uit te geven aandelen Newconomy en negen miljoen euro in contanten. Deze som wordt voor de helft betaald uit eigen middelen en voor de helft via achtergestelde leningen, verstrekt door de verkopende aandeelhouders van Citee. Newconomy wil zich met de overname omvormen tot, zoals in het persbericht staat, een ict-dienstverlener nieuwe stijl. Eerder dit jaar nam het bedrijf al Explainer DC en over, alsmede de helft van de aandelen van Elsevier Training.
 
Bij systeemintegrator Citee uit Den Haag werken 320 medewerkers. Het bedrijf is actief als beheerder, verzorgt infrastructuurmigraties en biedt oplossingen voor e-handel en e-learning aan. In 2001 behaalde het een omzet van 38 miljoen euro en een nettowinst van 1,9 miljoen. Citee is eerder overgenomen, begin 2001 door netwerkbedrijf Landis. Na het bankroet van dit bedrijf kochten de oorspronkelijke oprichters Guus Budel en Peter Kastelein hun bedrijf in mei uit, om het vervolgens weer te verkopen. Het duo treedt toe tot de raad van bestuur van Newconomy NV naast de huidige bestuursvoorzitter Willem-Jan van den Dijssel.
 
Newconomy verwacht in 2003 in de zwarte cijfers te komen. De firma leed in het afgelopen derde kwartaal van 2002 nog een verlies van 0,3 miljoen euro tegenover een verlies van 2,5 miljoen een jaar geleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.