Stichting voor Vin(c)dingrijke ideeën opgericht

Noord-Nederland heeft er een innovatieve denktank bij: de stichting Vinc (Virtual INCubator). Doel ervan is het ondersteunen van kansrijke innovatieve ideeën en hun bedenkers, met name op het vlak van de informatietechnologie.

Nevendoel is te voorkomen dat innovatieve ondernemers uitwijken naar de randstad. Vinc biedt ondersteuning in de vorm van advisering over subsidies, technologie en wet- en regelgeving. Ook kan de hulp van mentoren - via een regionaal netwerk van financiers, advocaten, accountants en automatiseerders - worden ingeroepen die startende ondernemers met raad en daad terzijde staan. Bovendien beschikt Vinc over presentatie- en vergaderruimtes, waar de 'Willie Wortels' gebruik van kunnen maken.
 
Vinc is een initiatief van KPN Research (inmiddels verkocht aan TNO) en de gemeente Groningen. De gemeente en de provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord Nederland hebben in totaal 405 duizend euro gestoken in Vinc. Zij willen dat er binnen twee jaar tien jonge ict-starters worden ondersteund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.