KPN start opnieuw met internationaal datanetwerk

KPN meldt vandaag dat het vanaf volgend jaar weer datadiensten buiten de landsgrenzen aanbiedt. De Euroringen, zoals het netwerk genoemd is, beslaat de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Voorheen bracht KPN klanten voor internationale transmissiediensten onder bij het dochterbedrijf KPNQwest. Sinds het faillissement van deze combinatie werden zij door KPN gehuisvest bij collegabedrijven. KPN zegt deze organisaties weer op zijn eigen netwerk te willen aansluiten om ze optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast verwacht het bedrijf op termijn juist in deze markt de nodige groei te kunnen realiseren. Verder wil KPN de capaciteitsvraag van zijn eigen buitenlandse bedrijfsonderdelen, waaronder de Duitse mobiele telefoniedochter E-Plus via het nieuwe netwerk afhandelen.
 
Het grootste deel van het Euroringen-netwerk is samengesteld uit onderdelen die KPN uit de boedel van het bankroete KPNQwest heeft opgekocht. In Frankrijk viste het bedrijf achter het net, doordat Telia het Franse netwerk van KPNQwest opgekocht. De Franse verbindingen zijn op een andere manier verworven. Hetzelfde geldt voor de connecties met Engeland en de Verenigde Staten. KPN zegt met Infonet en andere carriers in gesprek te zijn over gebruik van zijn Euroringen. Daarnaast wil het door koppeling met andere netwerken bestemmingen die buiten de Noord-Europese Euroringen vallen ook kunnen bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-19T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.