SCO Benelux wint eerste United Linux-klant

Unix- en Linux-leverancier SCO heeft in de Benelux een eerste klant voor United Linux (UL) gewonnen. De firma Brilmij, met winkelketen Pearle, rust zijn winkelservers uit met UL.

Het gaat om in totaal 325 winkels met in elk een eigen server. Die machines draaien nu SCO's Openserver, versie 5. Elbert Vlastuin, directeur SCO Benelux, zegt dat dat platform er op termijn uit gaat. "Het UL-product is nu net uit, dus eerst gaat Pearle een testproject doen. Dat neemt een paar maanden in beslag. Daarna volgt de uitrol."
 
De implementatie van het nieuwe UL-besturingssysteem gebeurt geleidelijk. Vlastuin vertelt dat Pearle de servers vervangt zodra er (gepland) onderhoud aan de machines plaatsvindt. Daarbij zullen sommige van deze x86-servers ook hardwarematig worden vervangen, maar zeker niet allemaal.
 
SCO praat met meer klanten en potentiële gebruikers over UL. "Het gaat om meer dan twintig bedrijven", zegt Vlastuin. "We hebben al veel aanvragen gehad voor de béta-versie van UL. Dat zijn natuurlijk niet allemaal direct klanten, er zitten ook mensen bij die gewoon nieuwsgierig zijn."
 
Het contract met Pearle heeft een niet onthulde waarde. De overeenkomst is opgezet in samenwerking met SCO-wederverkoper Tweco. Pearle Opticiens opereert sinds april dit jaar weer onder de oorspronkelijke naam Brilmij. Die ruimde in 1990 het veld (http://www.adformatie.nl/nieuws/nieuws2002-04-04.html).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.