Forse daling it-budgetten komend jaar

Door de aanhoudend slechte economie wordt er volgend jaar flink gesneden in it-budgetten bij bedrijven. Bij ongeveer de helft van de organisaties daalt het budget, bij sommige zelfs met meer dan 10 procent.

Dat is de uitkomst van het jaarlijkse trendonderzoek van 'Topmanagement & IT' (http://www.topmanagement.giarte.com/showprint.php?art_id=82) dat vorige maand onder 137 it-besluitvormers werd gehouden. Vorig jaar gaven deze mensen aan dat de budgetten voor 2002 gelijk zouden blijven of zelfs zouden stijgen. Ook toen was er al sprake van een economische malaise, maar het vertrouwen in een herstel was groter dan nu.
 
Toch hoeven de bezuinigingen geen negatief effect te hebben, denken de managers. Het snijden in budgetten weerhoudt de onderneming niet van een strategische toepassing van it, is de heersende mening. De bezuinigingen zijn vooral te merken in de detacheringsbranche, er worden minder mensen ingehuurd. Dit jaar werd vooral bezuinigd op nieuwe software-applicaties en upgrades. Die trend zet zich komend jaar niet door. Wel hebben bedrijven de neiging om softwarepakketten aan te schaffen en geen maatwerk meer te laten bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-13T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.