CNV: 'CWI moet stoppen met uitzendbijlage'

Vakbond CNV wil dat het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) stopt met het toepassen van Bijlage B van het ontslagbesluit op ontslagaanvragen van ict-detacheerders.

De CNV vraagt dit aan minister De Geus van Sociale Zaken. Volgens de bond overwoog het CWI de bijlage toe te passen bij de recente reorganisatie van Pinkroccade, waarbij 350 arbeidsplaatsen verdwijnen. Het bedrijf had daar volgens de bond niet om gevraagd.
 
Het CWI stelt niet in te kunnen gaan op het verzoek van de bond. Volgens een woordvoerder wordt altijd onderzocht of de uitzonderingen op de ontslagregels in de bijlage van toepassing zijn. "Totdat een rechter het gebruik van Bijlage B verbiedt, kunnen we niet anders dan de regels volgen. We doen niets anders dan voorheen."
 
CNV-onderhandelaar Maurice Limmen: "Straks wordt de ene ict'er ontslagen als uitzendkracht, omdat hij werkt bij een bedrijfsonderdeel dat meer dan de helft detacheringswerk doet. Bij een ander, die hetzelfde werk verricht bij een onderdeel met minder dan de helft detacheringswerk, hangt het ontslag af van het aantal dienstjaren."
 
De bond wil dat het CWI in ieder geval wacht op de uitspraak van de rechter in de zaak tussen CNV, CWI en CMG op 29 november. CMG is de eerste ict-dienstverlener waar het CWI de gewraakte bijlage toepaste.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Feiten, bedankt!
voor je correctie op Correctie.
:-)
De lezing van CMG (bij odner meer de rechtbank) is dat Qface als eerste de bijlage gebruikt. Volgens de bonden vergeet het bedrijf daarbij te vertellen dat het de bijlage toepaste voor hen die in het contact... enfin.. dat schreef "Feiten" al

Er is een significant verschil tussen de CMG en de Qface zaken. Bij de Qface medewerkers staat expliciet in het arbeidscontract dat zij op basis van een uitzendovereenkomst bij klanten gestationeerd worden. Ook staat iets dergelijks in de doelomschrijving van het bedrijf Qface. Daarmee was bekend dat Qface specifieke professionele ICT, maar wel uitzend, diensten aanbood en een beroep kan doen op Bijlage B. Qface is dus een bedrijf in de uitzendsector. Die feiten heeft het CMG management er niet bij verteld! En misschien zullen er wel meer uitzendbureaus buiten de ICT zijn die een beroep hebben gedaan op Bijlage B.
In het CMG arbeidscontract is daarentegen niets terug te vinden over het werken bij klanten op basis uitzendovereenkomsten. Sterker CMG wil niets weten van uitzendbureaus en wil zeker niet geassocieerd worden met de uitzendbranche.
Daarmee is en blijft CMG het eerste bedrijf, buiten de uitzendsector, dat voor de gelegenheid gebruik maakt van Bijlage B.
http://www.arbeidsrechter.nl/w/ob.htm#bb

Gijs,
CMG is NIET het eerste bedrijf waar het CWI de bijlage toepaste. Dat was QFace. Zorg toch eens dat je de feiten correct hebt, daar ben je journalist voor neem ik aan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-13T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.