Tld .nl vanaf 29 januari vrij voor iedereen

Op woensdag 29 januari 2003 worden de nieuwe reglementen en regelingen van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (Sidn) van kracht. Vanaf genoemde datum staat het .nl-domein open voor aanvragers uit de hele wereld, dus ook privé-personen.

Gelijktijdig treedt ook de regeling voor .nl-domeinnaamarbitrage in werking. Deze is in eerste instantie beperkt tot merk- en handelsnaamrecht, maar wordt in een later stadium uitgebouwd. De arbitrageregeling is van toepassing op alle registraties en mutaties zoals verhuizing of wijziging van domeinnaamhouder van een .nl-domeinnaam.
 
Het was de bedoeling om de nieuwe reglementen nog in dit jaar in te laten gaan, maar het is volgens Sidn verstandiger om het over de jaarwisseling heen te tillen. De deelnemers van Sidn hebben nu de mogelijkheid om tenminste zes weken te testen met het nieuwe registratiesysteem. Daarnaast heeft de stichting nu meer tijd voor adequate voorlichting aan deelnemers, houders en overige belanghebbenden. Door het uitstel zijn de deelnemers beter in staat hun klanten, inclusief de huidige .nl-domeinnaamhouders, te informeren over de komende veranderingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.