Stroomlijning basisgegevens niet gereed

Het programma Stroomlijning Basisgegevens (SBG) moest in drie jaar enkele onomkeerbare ontwikkelingen in gang zetten en is daarin geslaagd. Als het volgende maand stopt, moet er echter nog veel gebeuren alvorens die ontwikkelingen zijn afgerond. Daarnaast bestaat grote onzekerheid over de financiering.

Programmamanager Steven Luitjens vult zijn laatste weken met het verankeren van behaalde resultaten en het veiligstellen van de verdere voortgang. Het SBG-programma richt zich op de totstandkoming van 'authentieke registraties', met wettelijke geregelde inrichting, beheer en (door overheidsinstanties verplicht) gebruik. Zes worden extra voortvarend aangevat en 'basisregistraties' genoemd.
 
Een basisregistratie bevat gegevens over natuurlijke personen. Hier kon SBG voortbouwen op de bestaande GBA, waarover het echter wel wat op te merken had. Terugmelding door afnemers van door hen geconstateerde fouten bijvoorbeeld moet beter worden geregeld, evenals het binnengemeentelijk gebruik. Nu hebben gemeentediensten nog veelal eigen persoonsregistraties. Deze punten worden meegenomen bij de modernisering van de GBA.
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 22 november 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-21T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.