Mobilcom zegt contracten met KPN op

Het Duitse mobiele telefoniebedrijf Mobilcom heeft de contracten voor gebruik van het E-Plus-netwerk van KPN afgekocht.

KPN ontvangt hiervoor 210 miljoen euro. France Telecom garandeert de betalingen. Mobilcom is in de problemen gekomen doordat het huidige moederbedrijf France Telecom van zijn aandeel af wil in het Duitse telefoniebedrijf.
Het Franse telefoniebedrijf torst een geweldige schuldenlast en zoekt naar wegen om zijn kosten te beperken. In mei zei France Telecom zijn kredietafspraken met de Duitse dochter op. Hierdoor kwam Mobilcom in acute problemen.
Mobilcom had met E-Plus een overeenkomst gesloten voor gebruik van diens netwerk in delen van Duitsland waar het bedrijf zelf geen dekking had.
Een woordvoerder van KPN zegt dat het bedrijf blij is met zijn geld. "Mobilcom had een betalingsachterstand. Ook hadden ze gemeld geen umts te willen afnemen. Het feit dat Mobilcom umts laat voor wat het is, betekent dat de Duitse markt op termijn weer één concurrent minder telt." Eerder besloten Telefónica en Sonera al hun Duitse umts-licentie niet te gelde te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.