Accenture en KLM doen aan co-sourcing

Accenture en KLM hebben een zogeheten co-sourcingscontract gesloten. De twee gaan websystemen voor de luchtvaartmaatschappij maken en beheren.

Nadat KLM, net als veel andere bedrijven, een tijd lang ingehuurde automatiseerders de deur heeft gewezen, huurt de luchtvaartmaatschapppij ze nu weer in. Al gaat het bij de overeenkomst met Accenture niet om pure detachering, maar omco-sourcing: de twee partijen willen door een bundeling van krachten de ontwikkelkosten van nieuwe internet- en intranetsystemen verlagen, alsmede de snelheid en kwaliteit van oplevering ervan verhogen.
Accenture gaat KLM helpen met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van internet- en intranetsystemen, gebaseerd op de Java-architectuur J2EE. Hiervoor is een aparte organisatie opgericht, genaamd UnIT, waarin zowel medewerkers van KLM als van Accenture komen te werken. Al naar gelang de vraag zullen er tussen de veertig en zestig werknemers van Accenture worden ingehuurd.
Opvallend is dat de it-dienstverlener verantwoordelijk is voor de resultaten van UnIT. De voortgang van de samenwerking wordt regelmatig gemeten en er dient ieder jaar een productiviteitsverbetering te worden behaald.
Het samenwerkingsverband heeft een looptijd van zes jaar. Beide partijen hebben een proefperiode van negen maanden achter de rug. Inmiddels is eenn twintig internetprojecten opgestart. Accenture levert systeemontwikkelaars, industrie-analisten en projectmanagers. KLM voorziet het UnIT-team van medewerkers die kennis hebben van haar infrastructuur, bedrijfsprocessen en bestaande systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.