Vendex KBB 'schenkt' Pinkroccade IT-afdeling

Koninklijke Vendex KBB draagt een deel van zijn it-afdeling over aan Pinkroccade. Het betreft het voormalige computercentrum van het 'oude' Vendex in Sittard.

Dat deel is samen met Ideta (it-groep van KBB) en de it-afdeling van V&D in Amsterdam ooit samengesmolten tot Vendex KBB IT Services, dat 340 medewerkers telt. De vestiging in Sittardgaat nu, inclusief de ruim zeventig automatiseerders, over naar Pinkroccade.
Aanleiding voor de afstoting is de eerdere verkoop van de winkelformules Hans Anders, Kijkshop, Perry Sport, Prenatal, Scapino en Siebel aan investeerder CVC, die het zestal onderbrengt in Retail Networks. Het Sittardse computercentrum beheert de SAP-omgeving van deze winkels, alsmede van de Vendex KBB-ketens Hunkemöller en Dixons.
Pinkroccade neemt tevens voor drie jaar de dienstverlening op zich voor deze twee winkelketens. Daarvoor wordt wel het SAP-systeem dat Hunkemöller en Dixons delen met Perry Sport ontvlochten en gemoderniseerd.
Opmerkelijk is dat Pinkroccade geen overnamesom betaalt voor het rekencentrum in Sittard. Sterker nog, een woordvoerder van Vendex KBB meldt dat zijn bedrijf er zelfs op heeft moeten toeleggen. "Het is geen winstgevende activiteit. Het is voor ons meer een kostenplaats. Er zit geen waarde aan vast. Ons uitgangspunt is dat de continuïteit van de dienstverlening en de werkgelegenheid kan worden gehandhaafd." Bovendien stelt hij dat het voor het warenhuisconcern geen zin heeft om it-diensten aan te bieden aan winkels die verkocht zijn. "Wij zijn geen commercieel it-bedrijf".
Vendex KBB richt zich voortaan op het exploiteren van grote winkelketens. Hierop zal de dienstverlening van Vendex KBB IT Services worden toegespitst. De locatie Sittard zal uiterlijk 1 februari 2003 overgaan naar Pinkroccade Retail. Naar verwachting zullen er geen ontslagen vallen.
Het concern laat een eenmalige brutolast van twaalf à vijftien miljoen euro in het lopende boekjaar opnemen. Vanaf volgend jaar verwacht het een verbetering van het operationeel bedrijfsresultaat met vier à vijf miljoen euro per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.