Essent verduidelijkt uitbestedingsplan

Essent besteedt zijn kantoorautomatisering en het beheer van de datacenters uit. Computable berichtte op 14 november al dat het energiebedrijf een groot deel van zijn automatisering wilde uitbesteden. Nu is bekend welk deel.

Het gaat daarbij om werkplekdiensten, netwerkdiensten, het beheer van pc's en applicatieservers, data-opslag en backup-voorzieningen. Een deel hiervan is overigens reeds uitbesteed aan diverse leveranciers, onder andere Pinkroccade. Op dit moment ligt het werkplekbeheer bij de lokale vestigingen. Het energieconcern wil dat de 150 medewerkers, waarvan de helft inhuur, die bij deze werkzaamheden zijn betrokken, kunnen overstappen naar de it-dienstverleners die het uitbestedingstraject zullen winnen. Naar verwachting zal Essent in de eerste helft van 2003 een keuze maken.
 
De directie wilde het it-beheer in eerste instantie centraliseren, maar heeft nu voor uitbesteding gekozen. Een woordvoerder zegt dat het nutsbedrijf zich met oog op de komende liberalisering, wil concentreren op de it-kernactiviteiten, zoals de grote klantensystemen. Ook denkt Essent door het buiten de deur plaatsen van de genoemde it-activiteiten op de kosten te kunnen besparen. De firma overweegt ook de SAP-backoffice uit te besteden, waarvoor huisleverancier Accenture een goede kans maakt.
 
Computable
meldde verder dat concurrent Nuon eveneens een aanbestedingsproject heeft uitgeschreven voor het buiten de deur uitvoeren van het werkplekbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.