Ict noodzakelijk voor nieuwe koers zorg

Voor het oplossen van de problemen in de zorg is een nieuwe koers noodzakelijk. Daarbij is het van belang dat innovatie en ict meer en beter worden ingezet. De beleidsagenda van het ministerie van VWS behandelt deze instrumenten te weinig.

Dat is de reactie van EPN, het platform voor de informatiesamenleving, op de begroting en beleidsagenda van het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport. In slechts één passage komen innovatie en ict aan bod. Hoewel deze paragraaf erkent dat een goede ict-basis een voorwaarde is voor patiëntgerichte zorg, beperkt het de inzet van ict tot het verminderen van administratieve lasten.
 
De afgelopen jaren zijn veel proeven gedaan met telemedicine toepassingen. Gezien de positieve ervaringen in diverse pilots, is het een gemiste kans dat de beleidsagenda 2003 hieraan geen aandacht besteedt. Dit is verbazingwekkend omdat minister De Geus van VWS deze zomer twee regio's aanwees om te experimenteren met innovatie en ict in de zorg.
 
De Tweede Kamer behandelt 26 en 27 november de beleidsnota en de begroting VWS voor 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.