Beperkte intelligent agents zinniger

Intelligente agents, ontwikkeld voor kleinschalige toepassingen, zijn nuttig. Het programmeren van intelligente software met een verstrekkende functionaliteit is minder zinvol.

Dat concluderen onderzoekers en onderwijskundigen van vier Nederlandse universiteiten en trainingscentrum Cibit. Ze werkten tussen september 2000 en afgelopen augustus aan onderwijskundige software-agenten. De vijf hebben nu een tentamen-agent in werking die daarvoor onder meer studieverrichtingen bijhoudt. De andere agent selecteert en presenteert relevante berichten.
 
Deze agenten zijn onderdeel van vijftig instrumenten die het hoger onderwijs wilde ontwikkelen voor het onderwijzen van kennistechnologie en kunstmatige intelligentie.
Twee agenten worden nu toegepast op de Lok-onderwijs-website. Die is alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de deelnemende universiteiten in Groningen, Utrecht, Maastricht en de Open Universiteit en het trainingscentrum. De groep rekende er bij aanvang op dat ze vier intelligente agenten konden maken. Slechts één hiervan werd gerealiseerd, de ontwikkeling van de andere nu werkende software agent was niet gepland. De ontwikkeling van software agents "bleek aanmerkelijk lastiger dan gedacht".
 
Meer informatie op:http://www.ou.nl/lok.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-22T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.