Gebruikte computers steeds meer in trek

De verkoop van tweedehands computers neemt fors toe. "Eén op de drie verkochte pc's is niet nieuw", zegt de in Culemborg gevestigde specialist op dit gebied Flection. Het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in de verkoop van gebruikte systemen in Nederland en één van de grootste aanbieders in Europa.

"In Duitsland groeien we zo'n 50 procent per jaar,", aldus Anthony Notos van Flection. "In Nederland begint men echter ook duidelijk voor deze markt te voelen. Het loopt dan ook niet ver achter op de Duitse ontwikkelingen."
 
Flection is een zogenaamde 'refurbisher'. Daarbij wordt apparatuur die afkomstig is van leasemaatschappijen en computerfabrikanten van A-merken uitvoerig getest en opnieuw geprogrammeerd en verpakt. Maar ook de leveranciers zelf hebben deze markt ontdekt. IBM bijvoorbeeld wil in Japan jaarlijks 60 duizend pc's gaan inzamelen en daarvan weer 5 procent in de markt herplaatsen. Dell en HP/Compaq hebben in Europa deze taak uitbesteed aan Flection.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.