Universiteiten krijgen geld voor starters

Het ministerie van Economische Zaken verdeelt vier miljoen euro onder de TU Twente, de VU in Amsterdam en de Erasmus Universiteit in Rotterdam om incubator-initiatieven te starten.

De subsidie is een bijdrage uit de pot Subsidie Regeling Infrastructuur Technostarters, die het ministerie in de lente aankondigde. In totaal is er 40 miljoen euro aan deze regeling toegekend. Universiteiten en hogescholen hebben hun plannen ingediend bij Senter, de uitvoeringsinstantie voor subsidietoekenning van het ministerie. Volgens een woordvoerster van EZ staat de regeling los van Twinning. "Twinning is een ander instrument, een bedrijf dat ict-starters op weg helpt."
 
EZ is bezig met een onderzoek naar de effectiviteit van subsidieregelingen. Na een klacht van werkgeversorganisatie VNO NCW, dat het woud aan subsidieregelingen voor veel onduidelijkheid zorgt, wil het ministerie het aantal startersregelingen terugbrengen tot zes. In maart 2003 maakt het ministerie bekend hoe het deze vermindering wil realiseren. Volgens het ministerie is het nu al duidelijk dat veel bestaande regelingen een andere invulling krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-28T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.