850 miljoen voor Nederlandse kennisprojecten

Het kabinet stelt 850 miljoen euro beschikbaar voor de versterking van de kenniseconomie in Nederland. Het gaat om de financiering van projecten in het kader van de derde investeringsimpuls in de kennisinfrastructuur (Ices/KIS-3).

De eerste investeringsimpuls bedroeg 113 miljoen euro in 1994. Vier jaar later kwam in de tweede ronde 221 miljoen beschikbaar. Het doel is de positie van Nederland als innovatieve en kennisintensieve economie structureel te versterken door toponderzoek op een aantal kennisgebieden, waarmee Nederland zich binnen de Europese onderzoeks- en innovatieruimte kan onderscheiden.
 
Tot half februari 2003 kunnen bedrijven en instellingen hun projectvoorstellen indienen op de gebieden ict, duurzaamheid, systeeminnovatie, ruimtegebruik, microsysteem- en nanotechnologie, en gezondheids-, voedings-, gen- en biotechnologie. De toewijzing volgt in het najaar van 2003.
 
Het Ices/KIS-3-traject startte in 2000. De eerste fase van het project bestond uit het inventariseren van ideeën van vraag- en aanbodpartijen in de onderzoeksinfrastructuur. Die ideeën zijn in acht kennisthema's gevat. In de tweede fase werden de partijen uitgenodigd om met investeringspakketten het nut en de noodzaak van investeren in de kennisthema's te onderbouwen. In de derde en laatste fase van het traject kunnen kennisconsortia projectvoorstellen indienen op het gebied van de vastgestelde thema's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dag Robert,
Zo te zien vind je meer op o.a.:
http://www.senter.nl/asp/page.asp?id=i000006&alias=iceskis#i000003

Waar kan ik mijn ideeen indienen? Wat is website of e-mail adres? Wie zijn contactpersonen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-02T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.