Master Control Room waakt over alle it-operaties

Het nieuwe commandocentrum van ING bewaakt alle systemen en regelt de gegevensverwerking binnen het concern. Het vormt het sluitstuk van een reorganisatie, waarbij de Nederlandse rekencentra zijn teruggebracht tot twee locaties.

Er heerst een serene rust in deING Master Control Room. Niemand zou denken dat dit nieuwe commandocentrum het kloppend hart vormt van de automatisering binnen het bank- en verzekeringsconcern. "We hebben bewust alle apparatuur behoudens de beeldschermen in de computerzaal geplaatst. Vandaar de stilte", zegt Roel van der Baan, manager computer & network operations.
 
Van der Baan wijst op een groot scherm boven alle schermen van de operators. Dit is het Focal Point, dat een overzicht geeft van de status van alle platformen (mainframe, midrange en het netwerk). Focal Point draait met Netview van IBM. Alle systemen rapporteren aan deze beheersoftware. De zaalmedewerkers kunnen aan de hand van de kleuren van meldingen zien wat er aan de hand is. Rood betekent natuurlijk alarm! Zij kunnen zo storingen zien aankomen en deze proberen te verhelpen voordat er een officiële storingsmelding van gebruikers binnenkomt.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 6 december 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.