Intelligente voertuigen testen in Helmond

TNO gaat een nieuw testlaboratorium voor intelligente voertuigen en voertuigcomponenten bouwen in Helmond. Daarbij zijn ook de Provincie Noord-Brabant, Gemeente Helmond en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven betrokken.

Het zogenoemde Vehil-laboratorium (Vehicle Hardware-in-the-Loop) van TNO Wegtransportmiddelen dat in de loop van 2003 gereed moet komen, is de eerste in zijn soort in de wereld en moet de vooraanstaande positie van TNO op het terrein van innovatieve transsportsystemen verder ontwikkelen. Een groot aantal internationale autofabrikanten en research-centra op automotive gebied hebben al interesse getoond voor het lab.
 
Intelligente voertuigen zijn voertuigen waarbij een aantal functies, zoals bijvoorbeeld gas geven en remmen, mede door een computer worden aangestuurd. Bij volledig automatisch geleide voertuigen gaat het zelfs om alle functies. Dit soort systemen gaan steeds meer hun weg vinden auto's bussen en zelfs vrachtwagens. Tot nu toe worden intelligente voertuigen getest op de weg of op de testbaan. Dit kan echter beter in gecontroleerde laboratoriumomstandigheden gebeuren. Vehil is een geoctrooieerde testmethode waarbij het te testen voertuig in een gesimuleerde testomgeving wordt geplaatst. Door het simuleren van de testomgeving kunnen efficiëntie- en kostenvoordelen worden behaald. Ook de veiligheid van het testpersoneel en uiteindelijk van de eindgebruiker is ermee gediend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.