Ontslagbijlage voor ict-detacheerders

Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overweegt een derde bijlage met uitzonderingen op de ontslagregels voor ict-detacheerders.

Hij vraagt de stichting voor de Arbeid (SAR) hierover om advies. Het is de minister er alles aan gelegen om de problemen rond ontslagprocedures bij detacheerders zo snel mogelijk een halt toe te roepen. In zijn adviesaanvraag stelt hij dat niet alleen CMG Nederland een beroep doet op de zogenoemde bijlage B, maar dat er inmiddels meer ict-detacheerders zijn die hierin een vluchtweg zien.
 
De Geus wil voor 1 januari 2003 antwoord van de SAR hebben. In deze stichting zijn werkgever- en werknemerssorganisaties vertegenwoordigd. De bonden zullen volgens betrokkenen hier ijveren om bijlage B, de ontslaguitzonderingen voor de uitzendbranche, niet van toepassing te verklaren op de ict-detacheerders. Ze willen alleen afwijken van de ontslagregels als in de arbeidscontracten en de omschrijving van de bedrijfsdoelstelling uitzendwerk expliciet genoemd is.
 
Een advies van de SAR kruist mogelijke de uitspraak van de rechtbank over de toepassing van bijlage B door CMG bij de reorganisatie in Noord-Nederland. "Hopenlijk stopt De Geus de toepassing door het CWI van Bijlage B voor ict-bedrijven, totdat de SAR met een advies komt", aldus een van de vakbondsonderhandelaars.
 
Via de rechter proberen vakbonden CNV en FNV toepassing van deze ontslagregel-uitzonderingen te voorkomen. Deze uitspraak wordt vanmiddag verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.