Bonden overwegen hoger beroep CWI-uitspraak

Vakbonden CNV en FNV overwegen in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank. De rechter oordeelde vanmiddag dat het CWI juist zit met het inzetten van Bijlage B bij de reorganisatie van CMG-Noord Nederland.

CNV heeft daarnaast haar hoop gevestigd op minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Die moet, zo stelt onderhandelaar Siegbert van der Velde, het gebruik van Bijlage B door ict-dienstverleners stoppen, totdat de Stichting voor de Arbeid zich over de toepasbaarheid heeft uitgelaten. Het hoger beroep tegen deze uitspraak duurt volgens hem dermate lang, dat in de tussentijd de stichting voor de Arbeid allang een advies heeft gegeven.
 
"Ik vind het een uitermate teleurstellende uitspraak. De rechter heeft alleen naar de letter van de wet gekeken en niet naar de maatschappelijke gevolgen." Volgens Van der Velde maakt de uitspraak wel duidelijke dat CMG een uitzendbureau is. "Concurrentiebeding is dus niet toegestaan, ze zullen dit nu ook in hun arbeidsovereenkomsten en doelstelling moeten opnemen."
 
CMG is blij dat de uitspraak van de Haagse rechter hun handelen goedkeurt. "Het is heel logisch dat we niet gedwongen worden medewerkers te ontslaan waar we werk voor hebben", aldus CMG's marketing-directeur Menzo Muinck de Keizer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.