Verplicht vrije dagen HP betreft VS

De besparing die HP doorvoert door personeel verplicht onbetaalde vrije dagen op te nemen, geldt alleen voor de Verenigde Staten. Dit zegt woordvoerder Jos Baltes van HP Nederland.

"Bovendien is het 'onbetaald' alleen als mensen geen vrije dagen meer hebben", aldus Baltes. Het personeel in Nederland 'krijgt' echter ook vrij. Het HP-hoofdkwartier te Amstelveen is gesloten van maandag 23 tot en met vrijdag 27 december. "Dat geldt alleen voor marketing en verkoop, niet voor de dienstverlening", merkt de woordvoerder droogjes op. Het gaat hier om 1400 mensen.
 
De Utrechtse vestiging, voorheen van Compaq, is officieel niet gesloten. Daar is het personeel gevraagd vrij te nemen, vanwege het feit dat opgelegd-vrij volgens de wet ver vantevoren aangevraagd moet worden. "HP heeft hier vorig jaar al ervaring mee opgedaan, dus waren we nu voorbereid."
 
Bij het Compaq-deel van het bedrijf zijn bovendien nog andere voorwaarden van kracht. Daar geldt nu een interim-periode wat betreft deze regelingen. Het is nog onbekend hoeveel mensen in Utrecht ingaan op het verzoek vrije dagen op te nemen in december.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.