Aandeel NTT in KPN Mobile verwatert

Het Japanse telefoniebedrijf NTT Docomo heeft aangegeven geen aandelen KPN Mobile bij te willen kopen. Het bedrijf biedt voor het einde van dit jaar zeven miljard nieuwe aandelen aan.

KPN wil met de uitgifte van nieuwe aandelen de schuldenlast van de mobiele dochter verlichten. Door de emissie verwatert het Japanse belang in KPN Mobile van 15 procent tot ruim 2 procent.
NTT heeft aangegeven dat de belangen in Europese telefoniebedrijven bedoeld was om zijn I-mode-technologie verder te verspreiden. Het zegt in deze opzet geslaagd te zijn nu KPN in Nederland, België en Duitsland I-mode heeft geïntroduceerd. NTT heeft ook zijn belang in andere Europese telefoniebedrijven niet op peil gehouden.
DeFinanciële Telegraafmeldt dat KPN verplicht is om vast te houden aan zijn toegezegde investering van 235 miljoen euro in het Britse umts-netwerk van Hutchinson 3G. Het telecombedrijf had zijn advocaten opdracht gegeven om te onderzoeken of het onder deze verplichting uit kon komen. Dat blijkt niet het geval.
KPN zegt de investering nog enige tijd voor zich uit te kunnen schuiven. In augustus schreef het zijn belang van 15 procent in Hutchinson 3G met een waarde van 1,2 miljard euro in augustus volledig af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.