Rijkswaterstaat gebruikt ict voor scheepvaart

In een tijd waarin schepen op de Noordzee als magneten naar elkaar toe getrokken worden, tekent Inno.com een overeenkomst voor veiliger scheepvaart met de Vlaamse Gemeenschap en de Nederlandse Rijkswaterstaat.

Eind vorige maand kreeg het ict-expertisecentrum Inno.com groen licht voor de uitvoering van een nieuw project in de maritieme sector met een contractwaarde van twee miljoen euro. Doel van het project: de begeleiding optimaliseren van het drukke scheepvaartverkeer voor de kust en de Scheldemonding via mobiele datacommunicatie en internet. Via het Hymedis-project (Hydro Meteo Distributie) worden dienstvaartuigen, loodsen en walposten voorzien van accurate en directe informatie over hydro- en meteorologische gegevens. Inno.com voert deze opdracht uit voor het Beheer- en Exploitatiecentrum van de Schelderadarketen, dat gezamenlijk beheerd wordt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en de Nederlandse Rijkswaterstaat.
 
Informatie over windsnelheid, diepgang en golfslag zullen via het gprs-netwerk gedistribueerd worden naar mobiele toestellen zoals gsm's, pda's en laptops. Voor de posten aan de wal wordt internet ingezet. Het geheel is gebouwd op basis van Web Services, ondersteund door standaarden als Soap en Wsdl.
 
Het project moet tegen september 2003 opgeleverd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.