Kabinet komt met actieprogramma breedband

De Nederlandse regering gaat het actieprogramma breedband uitvoeren op basis van aanbevelingen van de Expertgroep Breedband, de ontwikkelingen in de markt en de ambitie om binnen Europa koploper op ict-gebied te blijven.

Met dit programma wil het kabinet de continuïteit van breedband waarborgen. Het project steunt op zes pilaren: optimale regelgeving, kennisdiffusie, impulsen door de overheid, experimenten, coördinatie rijk en andere overheden, en begeleidingsgroep.
 
Het kabinet acht een goede ontwikkeling van breedband in Nederland van strategisch belang voor de economie. Het zou het vestigingsklimaat versterken en een impuls geven aan de dienstverlening en het herstel van de telecommarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik hoop dat dit met name betekent dat ADSL gestimuleerd wordt in regio's waar het nog niet beschikbaar is. Je hoort helaas wel eens verontrustende geruchten over zware investeringen in glasvezelnetten. Deze zijn volstrekt overbodig. ADSL haalt 8 megabit en daarmee zijn breedband toepassingen als telewerken en video on demand al uitstekend mogelijk. Het echte probleem is die vele regio's in Nederland waar ISDN nog steeds de enige optie is. Duur en traag.
Nico de Vries
OpenSesame ICT

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.