Stamcertificaat overheid aangemaakt

Afgelopen dinsdag is in de Megaplex-vestiging van Pinkroccade in Apeldoorn het stamcertificaat voor de overheid aangemaakt. Het bedrijf verwierf deze opdracht in augustus.

Het stamcertificaat dient als basis voor digitale handtekeningen, waar de rijksoverheid komend jaar mee gaat werken. Diverse overheidsinstanties, waaronder ministeries, willen met de digitale handtekening de onweerlegbaarheid van overheidscommunicatie ondersteunen. Betrokken ambtenaren krijgen een pasje waarmee zij transacties en berichten kunnen ondertekenen. Ook de intregiteit van serversystemen en andere netwerkonderdelen is met digitale certificaten beter te waarborgen.
 
Pinkroccade beheert de centrale infrastructuur, waar het stamcertificaat bewaard wordt. De serversystemen waar de informatie is opgeslagen bevinden zich in een aparte ruimte direct grenzend aan de centrale computerruimte waar Pinkroccade rekencentrafaciliteiten van diverse organsaties gehuisvest heeft. De servers zijn aan geen enkel netwerk gekoppeld en kunnen alleen door personeel onder strenge controle bediend worden. Naast het stamcertificaat van de overheid beheert Pinkroccade ook die voor het internationaal bankennetwerk Identrus en van twee bedrijven die vertrouwelijkheidsdiensten aanbieden in Europa: het Amerikaanse Verisign en het Zweedse Addtrust.
 
Op het stamcertificaat voor de overheid zullen andere stamcertificaten gebaseerd worden. Andere instanties richten zich op het daadwerkelijk uitgeven en beheren van de certificaten voor specifieke doelgroepen binnen de overheid. Pinkroccade biedt hen wel infrastructuurdiensten aan om deze dienst concreet in te kunnen vullen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.