Imtech zet zinnen op overname Brocom

Imtech wil automatiseerder Brocom overnemen. De technische dienstverlener beschouwt de overname als een aanvulling op zijn ict-activiteiten die nu vooral gericht zijn op datacommunicatie, netwerken en bedrijfstelecommunicatie.

Bij het Amersfoortse Brocom werken 110 medewerkers die in 2001 een omzet van 57 miljoen euro behaalden.
Brocom heeft in rap tempo zijn zelftstandigheid verloren. Een aantal weken geleden werd al bekend gemaakt dat Bartox, de e-handelsorganisatie van Brocom, in handen kwam van detacheerder Solidium. De firma begon in 1987 als broker van IBM-apparatuur, maar staat vooral bekend als AS/400-huis. In 2000 kondigde het een nieuwe strategie aan om zijn rol als systeemintegrator beter te belichten. De dienstentak verbleef teveel in de schaduw van de hardware-activiteiten.
 
Installatiehuis Imtech (voorheen Internatio-Müller) profileert zich tegenwoordig als Europese systeemintegrator in ict, industriële automatisering, systeemtechnologie en installatietechniek. Middels de overname van Brocom meldt Imtech zich in het centrum van de it-industrie: het verkopen van hardware met ondersteunende diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.