KPN-topman voorspelt einde Ben en Dutchtone

Over een jaar zijn er in Nederland nog maar drie mobiele telefonie-aanbieders over. Ben en Dutchtone zullen dan van de markt verdwenen zijn. Dit denkt KPN-topman Ad Scheepbouwer.

Hij zei dit in een interview metde Volkskrant. Momenteel zijn er vijf mobiele belbedrijven actief op de Nederlandse markt: KPN, Vodafone, Ben, O2 en Dutchtone. Scheepbouwer denkt dat France Télécom en Deutsche Telekom hun Nederlandse dochters niet langer financieel willen ondersteunen. Beide telecombedrijven hebben zelf al te kampen met schulden van tientallen miljarden euro's en zien zich genoodzaakt grootscheepse reorganisaties door te voeren.
 
KPN neemt geen van de mobiele aanbieders over, omdat dit op bezwaren van de Nma zal stuiten, aldus Scheepbouwer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is niet meer dan logisch dat op een kleine markt als Nederland slechts drie partijen kunnen bestaan. Dat de marktleider (KPN) en de wereldleider (Vodafone) het overleven mag duidelijk zijn. De vraag is nu wie de derde partij gaat worden. Mij lijkt dit Ben (T-Mobile) gezien het grote (roaming-)belang dat T-Mobile bij een Nederlandse operatie heeft. Hiernaast heeft T-Mobile recentelijk de andere aandeelhouders van Ben uitgekocht.

Het is duidelijk dat het KPN personeel harder loopt voor Scheepbouwer dan voor zijn klanten. Nog even en dan zijn we met z'n allen van het grote groene monster verlost.

Ach ja, de voorspellingen van KPN. Even lachen met z'n allen gedurende deze donkere dagen? Kijk dan met mij terug naar de voorspellingen voor succes uit KPN's verleden: Kermit, Internetzuilen, Web-TV en nu
i-Mode... Maar, eerlijk is eerlijk, durf kan je ze niet ontzeggen. Daar getuigt deze uitspraak ook weer van.

Laat Scheepbouwer zelf maar oppassen: KPN Mobile bestaat over 2 jaar ook niet meer zelfstandig.
BEN en Dutchtone zijn financieel onafhenkelijk van hun moederbedrijven en kunnen dus evnetueel zelfstandig verder gaan. Iets wat KPN Mobile absoluut NIET kan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-23T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.