Interoperabiliteit Mpeg-4 succesvol getest

Een groep van 29 bedrijven, waaronder Philips, heeft een derde testronde van de Mpeg-4 multimedia-coderingsstandaard succesvol voltooid.

De tests waren gericht op de interoperabiliteit van de Mpeg-4 codering. De gecodeerde content van het product van het ene bedrijf is afgespeeld op de decoder van een ander lid van de groep. Behalve Philips zijn ook ondernemingen als Samsung, Apple en IBM bij de tests betrokken.
 
Nu de interoperabiliteit met succes is getest, kunnen de bedrijven zich gaan richten op de volgende testronde. Daarin zal de 'live streaming' onder de loep worden genomen.
 
Mpeg-4 moet de opvolger worden van Mpeg-2. Het belooft een veel beter beeld bij lagere bitrates dan momenteel normaal zijn. Behalve op internet zal Mpeg-4 worden toegepast in apparaten als tv-opzetkastjes en mobiele telefoons. Als alles meezit, zal de nieuwe standaard nog dit jaar beschikbaar komen, of anders begin volgend jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.