'Migratie naar .Net is duurder dan je denkt'

Bedrijven die hun oude programma's willen overzetten naar Microsofts nieuwe .Net-software, kunnen voor onverwachte, hoge kosten komen te staan. Daarvoor waarschuwt de Gartner Groep.

Volgens het onderzoeksbureau kost een dergelijke conversie gemiddeld ongeveer de helft van de oorspronkelijke ontwikkelkosten. Dat heeft, aldus Gartner, te maken met het feit dat .Net niet 'zomaar een nieuwe Windows-versie' is. De migratie naar het nieuwe platform heeft meer voeten in de aarde dan de conversies die nodig zijn bij een opwaardering van het besturingssysteem.
 
Gartner heeft een speciaal kostenmodel ontwikkeld om uit te vinden wat er allemaal komt kijken bij een verhuizing van bestaande software naar .Net. Daarbij is niet alleen de code-conversie meegenomen, maar ook zaken als training en verlies van productiviteit. Zo komen zij uit op migratiekosten die 40 tot 60 procent bedragen van de oorspronkelijke ontwikkelkosten. Volgens Microsoft klopt het rekenmodel van Gartner echter van geen kanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.