Collectief ontslag voor deel Pinkroccade

Bij drie van de vijftien onderdelen van Pinkroccade wordt collectief ontslag aangevraagd voor een deel van de medewerkers, zo verwachten de vakbonden.

Ze denken dat bij ieder van de onderdelen IT Management, Industrious en Public meer dan twintig medewerkers zich alleen via de kantonrechter zullen laten ontslaan, waardoor een collectieve regeling verplicht wordt.
 
Pinkroccade besloot in maart vierhonderd van de achtduizend medewerkers te ontslaan. Het bedrijf wilde deze groep, hoofdzakelijk ict'ers voor wie geen werk is, individuele vertrekregelingen voorstellen.
 
Dit leidde tot protest van de vakbonden. Volgens de bonden is het aanbod van Pinkroccade in orde, maar ze vinden het onverstandig als ict'ers zich laten ontslaan wanneer ze geen alternatief werk hebben. "Je moet het alleen doen als je wat anders hebt. Pink geeft je dan een leuk financieel extraatje mee."
 
Bij de drie onderdelen, verwachten de bonden nu, komt het totaal aantal ontslagvergunningen zo toch boven de twintig, waardoor een collectieve regeling vereist is. Pinkroccade zal in dat geval meewerken aan een sociaal plan voor de ontslagen medewerkers, stelt CNV-bestuurder Wim Burggraaf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.