'Buitengebieders' willen breedbandinternet

Bewoners in het buitengebied voelen zich achtergesteld vanwege gebrek aan breedbandinternet. De stichting NLFlatfee spreekt van 'een dreigende digitale kloof'.

De overheid zou moeten ingrijpen, vindt de stichting. Een ordinaire bedelactie of een broodnodig initiatief?
 
Harry Dragstra uit de Groningse gemeente Menterwolde nam eind 2001 diverse keren contact op met Essent Kabelcom, beheerder van het kabelnetwerk in zijn regio. Hij wilde weten of hij binnenkort internet via de kabel kon verwachten. Het enige tastbare resultaat is een grote stapel reclame-cd's van de internetaanbieder van Essent. Vervolgens begon hij de internetsite 'NLFlatfee' om de behoefte aan breedbandinternet onder lotgenoten te peilen. Hij ontving 1450 reacties. Inmiddels bestaan er steunsites voor Oost-, West-, en Zuid-Nederland en is NLFlatfee omgevormd tot een stichting waarbij zo'n dertig lokale actiegroepen zich aangesloten hebben.
 
"Wij stellen eenflatrate als prioriteit", zegt Dragstra. "Het gaat ons primair om de telefoontikken. Met een standaard internetverbinding via de telefoonlijn betaal ik KPN maandelijks tweehonderd euro. Vergeleken met het goedkoopste adsl-abonnement, dat hier niet beschikbaar is, betaal ik vier maal zoveel voor een verbinding met een tiende van de snelheid." Hij ziet zich als 'melkkoe van de KPN' en meent dat de overheid moet ingrijpen. Hij heeft berekend dat voor 75 miljoen euro heel Nederland op een breedbandverbinding is aan te sluiten. "Dat is één JSF-piloot minder."
 
Lees het volledige artikel in Computable van 6 september 2002

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als bewoner van Uitdam, een dorpje van 145 inwoners ten Noorden van Amsterdam, steun ik uw initiatief

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.