Uitverkoop onderdelen Aino begonnen

Centric neemt een deel van Aino over. Zo'n 275 medewerkers kunnen overstappen. Ook voor de andere onderdelen hebben zich kopers gemeld. De sanering waarbij 135 medewerkers worden ontslagen, gaat gewoon door.

Centric Holding neemt de onderdelen Aino BV, DIU en Smart Automatiseringsgroep over. Het merendeel van de 275 medewerkers werkt bij Aino BV. De twee andere zijn kleine gespecialiseerde divisies: DIU uit Delft levert een logistiek pakket en Smart Automatiseringsgroep (Houten) beheert een deel van de infrastructuur van ABN Amro.
 
Bestuursvoorzitter Gerard Sanderink van Centric praat vanavond met het betreffende personeel. Hij hoopt dan een deel van de grote onrust die in de afgelopen tijd is ontstaan, weg te nemen. "Wij willen een beginsituatie bieden waarin medewerkers zich thuis kunnen voelen." Garanties dat werknemers, die naar Centric overstappen niet alsnog worden weggesaneerd, biedt hij niet. "Zulke garanties kan niemand geven."
 
Over de commotie die ontstond toen bleek dat Aino-managers forse salarisverhogingen hadden gekregen, terwijl het lagere personeel 20 procent salaris moest inleveren, zegt hij: "We zullen daar op een gepaste manier mee omgaan. Centric hanteert een eigen loongebouw waarin ook de salarissen van managers ingepast zullen worden."
 
Centric wilde Aino al eerder in zijn geheel overnemen, maar de gesprekken hierover werden in april van dit jaar afgebroken, onder meer door de snel verslechterende omstandigheden bij de Houtense detacheerder. Afgelopen vrijdag - een dag nadat Aino in surséance ging - meldde Sanderink zich officieel opnieuw, maar dan bij de bewindvoerder. "Het was voor mij een lastige afweging gezien de huidige moeilijke ict-markt. Maar ik heb toch doorgezet omdat ik de aankoop van de Aino-onderdelen beschouw als een versterking van onze positie in de financiële wereld, de centrale overheid en de transportsector." Sanderink gaat daarbij wel vanuit dat de huidige klanten van de drie onderdelen de dienstverlening willen blijven voortzetten.
 
De onderdelen zullen in eerste instantie onder eigen identiteit blijven bestaan. In een later stadium worden ze geïntegreerd in de divisiesmanaged services enapplication services. Sanderink overweegt nog om het onderdeel Kreaton over te nemen, maar daaar zijn ook andere gegadigden voor.
 
Directievoorzitter Willem Haverkamp van Aino meldt dat hoogstwaarschijnlijk vandaag nog bekend wordt gemaakt welke netwerkdienstverlener de koper is van Multisystems Engineering, de netwerktak van Aino. Voor Archifact Information Technology wordt ook nog een koper gezocht. Haverkamp zegt dat de eerder aangekondigde reorganisatie, waarbij 135 man worden ontslagen, gewoon doorgaat. "Wel heeft zich een tiental firma's gemeld die medewerkers willen overnemen."
 
Hij toont zich tevreden over de gang van zaken. "Ondanks de surséance is het ongeveer gelopen zoals ik had bedacht: een aantal sterke spelers heeft zich ontfermd over het bedrijf." De alternatieve plannen, zoals een beperkte doorstart onder leiding van operationeel directeur Wiebe de Boer en het opkopen van delen door investeerders, zijn volgens hem nu definitief van de baan. Haverkamp zal, nu het 'probleem Aino' is opgelost, zich weer op andere bedrijven storten bij wie het water tot aan de lippen is gestegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.