Veel mis bij Justitieel Incassobureau

De automatisering bij het Centraal Justitieel Incassobureau (Cjib) is nog altijd niet in orde. De Algemene Rekenkamer signaleert bij dit agentschap van het ministerie van Justitie 'onvolkomenheden in de uitvoerings- en administratieve systemen'.

Ook vorig jaar was dat het geval. Toen moest de accountantsdienst aanvullende maatregelen treffen. De Rekenkamer vond dat het dit zelf moest kunnen regelen. Nu blijkt het nog altijd niet goed te gaan. Er zijn problemen met onder meer de gegevensverwerking, het beheer van de ict-organisatie, de logische toegangsbeveiliging en autorisaties. Het Cjib kan geen betrouwbare sturingsinformatie leveren.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 5 juli 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Terecht merkt Pedro op dat het hier niet om een probleem gaat wat veroorzaakt wordt door inzet en gebruik van ICT. Het gaat erom dat het gewoon een zootje is bij het CJIB op belangrijke punten. M.a.w. mis-management. Overigens rept het bericht (in deze verkorte vorm) niet over 'ICT-inrichting', maar over ICT-organisatie m.n. het beheer hiervan en de autorisaties etc. Dus een organisatieprobleem, ergo een managementprobleem, waarvan de Rekenkamer terecht vond dat het CJIB dit zelf moest regelen - lees 'doe gewoon je werk waarvoor je betaald wordt en organiseer het werk goed'.
Moraal: een managementprobleem los je niet met meer ICT op; wel met betere ICT-ondersteuning; dus niet meer spullen maar met kennis en kunde van wat je aan ICT-infrastructuur hebt ingezet en het regelen van de samenwerking incl. autorisaties naar werkbare verhoudingen. Dat zouden meer organisaties moeten doen!

Met alle respect; onzin-statement en een onzin-bericht. Als instanties al jaren niet functioneren door allerlei niet ICT gerelateerde problemen is het goedkoop om daar de ICT-inrichting de schuld van te geven. Het gaat hier om een middel waarmee we werken en niet om een doel op zich. "Sorry mijnheer, uw salaris is deze maand niet overgemaakt, maar dat komt door ons computersysteem, daar zit een hele grote storing in." Hoe deden we dat vroeger zonder ons computersysteem dan ? Laat me niet lachen....

Mijn zoon van twaalf was erg laat met praten, en hierdoor is hij op een mkd-school geplaatst. Nu betalen wij nog aan een rekening voor hem omdat hij volgens het incassobureau uit huis was geplaatst!!!!! Hier is nooit geen sprake van geweest,hij heeft altijd gewoon thuis gewoond!!!!! Dit soort praktijken mag in het wetssysteem??????

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-03T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.