Atos Origin overweegt spoedappèl tegen KPMG

KPMG mag consultants wegkopen van Atos Consulting. Dat bepaalde de rechter onlangs. Atos Origin overweegt spoedappèl aan te tekenen tegen dat vonnis.

KPMG mag consultants wegkopen van Atos Consulting. Dat bepaalde de rechter onlangs. Atos Origin overweegt spoedappèl aan te tekenen tegen dat vonnis.

KPMG zag zich, na de aangescherpte, internationale regelgeving, in 2002 genoodzaakt om zijn consultancy-tak te verkopen om de indruk van belangenverstrengeling tussen accountants en consultants te voorkomen. Atos Origin betaalde rond de honderd miljoen euro aan goodwill voor de overname van de reputatie, kennis en kunde van de voormalige KPMG-consultants en –partners.

Verbazing schetste dan ook de Atos Origin toen KPMG in oktober 2005 opnieuw begon met het ontplooien van een consultancy-tak. KPMG kocht een aantal van zijn topadviseurs terug en gaf Atos Consulting te kennen dat het nog meer mensen wilde benaderen. Atos stapte hierop naar de rechter, omdat het van mening is dat de consultancy-acitiviteiten van KPMG in regelrechte concurrentie zijn met de eigen werkzaamheden. De medewerkers van Atos Consulting belichamen de goodwill waarvoor het moederbedrijf destijds heeft betaald bij de overname van KPMG Consulting, aldus Atos Origin.

Wilbert Kieboom, ceo van Atos Origin Noord Europa: "Wij hebben in 2002 aan KPMG een aanzienlijk bedrag aan goodwill betaald op basis van de gewekte indruk dat KPMG haar consultancy-acitiveiten zou staken. Als destijds duidelijk gemaakt zou zijn door het bedrijf dat het die activiteiten drie jaar later wederom zou ontplooien, hadden wij deze overeenkomst natuurlijk nooit gesloten." Hij benadrukt daarbij dat de rechtzaak alleen Atos Consulting betreft en geen betrekking heeft op Atos Origin in zijn geheel.

Een KPMG-woordvoerder laat weten "uiteraard tevreden" te zijn met het vonnis van de rechtbank, maar wil verder niet reageren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-07T10:30:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.