AMD ziet verkoop processoren dalen

AMD ziet de verkoop van zijn processoren afnemen. Dit heeft het bedrijf laten weten in een financiële waarschuwing aan investeerders: de omzet zal in het tweede kwartaal uitkomen op zo'n 1,21 miljard dollar, wat een daling is van 9 procent.

Eerder had AMD nog een gelijkblijvende of hooguit licht dalende omzet voorspeld ten opzichte van het eerste kwartaal. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2005 is er nog altijd sprake van een groei van ongeveer 50 procent.

Het tweede kwartaal is van oudsher een moeilijke periode voor de chipverkoop. AMD maakt alle cijfers voor het tweede kwartaal pas later deze maand bekend. Dat gebeurt op 20 juli, een dag nadat concurrent Intel zijn kwartaalresultaten bekendmaakt.

AMD is momenteel in een prijsoorlog verwikkeld met aartsrivaal Intel. Laatstgenoemde brengt processoren uit die zijn gebaseerd op zijn nieuwe Core 2-chiparchitectuur die krachtiger én energiezuiniger belooft te zijn. Serverchip Woodcrest is nu de eerste van deze nieuwe processoren, later dit jaar volgen de chips voor desktops en voor laptops.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-10T09:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.