Casema na overname samen met Multikabel

Warburg Pincus koopt samen met Cinven kabelmaatschappij Casema. De kans is groot dat Casema na de verkoop samengevoegd wordt met Multikabel, dat ook in handen is van Warburg Pincus.

De twee bedrijven kochten Casema voor 2,1 miljard euro van Providence Equity Partners en Carlyle Group. Deze bedrijven kochten Casema vorig jaar nog voor 665 miljoen euro van France Telecom SA.

Door de twee bedrijven samen te voegen ontstaat er het tweede grootste kabelbedrijf van Nederland. UPC blijft met 2,24 miljoen abonnees de grootste. Essent Kabelcom is nu het op één na grootste Nederlandse kabelbedrijf met 1,74 miljoen abonnees. Als Casema en Multikabel worden samengevoegd zal het bedrijf zo’n 1,6 aansluitingen hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Typisch zo'n investeerderstruuk, maar wel weer slim uitgespeeld. Kopen, snelle groei, verkopen, tel uit je winst.

In het bericht zie ik 'n klein foutje. De tweede grootste is toch hetzelfde als de op een na grootste. Als de derde in het rijtje was bedoeld had er dus derde grootste of de op twee na grootste moeten staan.
En dat laatste is dus het geval: Na 2.24 en 1,74 is Casema/Multikabel met 1,6 dus de derde grootste / op twee na grootste.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-18T15:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.