Markt voor beheer-software blijft consolideren

Consolidatie blijft in de West-Europese markt voor zakelijk beheersoftware blijft de belangrijkste ontwikkeling. Volgens onderzoeksbureau IDC was dit vorig jaar al zo en ook dit jaar en komende jaren zullen veel bedrijven in de markt fuseren.

"IBM was in 2005 duidelijk de grootste speler in de markt en deed ook belangrijke overnames. De meest belangrijke is Micromuse", aldus programmamanager van IDC Tonny Rasmussen. In 2005 fuseerden ook andere bedrijven in de markt. Rasmussen denkt dat de consolidatie in de markt zich zal voortzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De markt voor beheertools blijft inderdaad consolideren, maar of IBM de grootste speler was in de markt vraag ik me af. Het hangt vaak af van welk onderzoeksbureau het onderzoek uitvoert en tevens waarmee gemeten wordt.

Hiernaast is de Nederlandse markt absoluut anders georienteerd dan de "Europese markt" en de "Amerikaanse markt".

Dat de consolidatie nog zal voortduren is zeker van toepassing, maar ook wekelijks komen er weer nieuwe partijen op de markt met specifieke oplossingen die ook daadwerkelijk hun producten verkopen.

Ik vraag me daarom af of de klant in alle gevallen zit te wachten op de consolidatieslag van de grote softwareleveranciers. Nemen IBM, HP en CA bedrijven over om hun productportfolio aan te scherpen en te verbeteren of is het voornamelijk concurrenten uit de markt kopen?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-04T10:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.