Atos en TPG winnen prijs met bewegende postzegel

Het gezamenlijke postzegelproject van TPG Post en Atos Origin heeft de internationale 'Red Dot Design Award' gewonnen in de categorie 'Corporate Design'. Het gaat om de postzegels met bewegende beelden van schaatsers Ard Schenk en Yvonne van Gennip.

TPG Post en Atos Origin brachten op 10 februari van dit jaar het postzegelvel ‘Going for gold’ uit. Op de zegels zijn via een lenticulaire techniek bewegende beelden te zien van de Olympische races van beide schaatslegendes. De zegels zijn ontworpen door multimediabureau Solar Initiative.

Computable belichtte in februari al uitgebreid over hoe het project tot stand kwam. Solar vroeg allereerst filmbeelden op van de gouden 10.000 meter race van Ard Schenk op de Winterspelen van 1972 in Sapporo en van de 3.000 meter race van Yvonne van Gennip tijden Calgary 1988. Uit deze films zijn 12 beelden geselecteerd waaruit een animatie van een volle seconde kon worden gemaakt.

Vervolgens is van de beelden een computeranimatie gemaakt. Om de filmbeweging verkleind op de postzegels te krijgen is gebruik gemaakt van lenticulaire techniek. Het gangbare postzegelpapier is hiervoor niet geschikt en daarom moest TPG Post overstappen op kunststof met een fijnmazige matrixstructuur. Het postbedrijf heeft uitgebreid getest of de plastic zegels wel automatisch verwerkt konden worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-07T12:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.