Apple blijft gesloten over WWDC-aankondigingen

Apple blijft gesloten over de aankondigingen die het vandaag op zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) doet. Geruchten over het aanstaande nieuws gaan al dagen rond en lopen uiteen van een algehele overstap naar Intels nieuwe Core-architectuur, tot geavanceerde virtualisatie ingebouwd in de nieuwe Mac OS X-versie Leopard.

De Macintosh-fabrikant onthoudt zich echter van commentaar over de geplande aankondigingen op de WWDC die vandaag is begonnen in San Francisco. Naar verwachting zal Apple wel de nieuwe OS X-versie Leopard tonen, maar het is nog onduidelijk of die zelf virtaulisatie-functionaliteit in zich draagt.

Daarnaast woeden er hevige discussies online of en hoe Apple overstapt op de nieuwe Core 2 Duo-processors van Intel. De onlangs gelanceerde serverprocessor (codenaam Woodcrest) zou geschikt zijn voor de PowerMac-desktops/werkstations, maar relatief duur. De Core 2 Duo-desktopchip zou weer teveel hitte genereren voor de iMac-consumentendesktop.

Ondertussen zijn er ook berichten dat virtualisatie-expert VMware een uitvoering van zijn software aankondigt voor het op Unix-variant BSD gebaseerde Mac OS X. Het door Microsoft uitgekochte Connectix biedt al jaren zijn Virtual PC-software voor de Mac.

Sinds Apple de overstap naar Intel-processors aankondigde, zijn er al geruchten dat VMware zijn workstation-uitvoering van zijn virtualisatiesoftware – of ook juist de serveruitvoering – wil uitbrengen voor Mac OS X. Tot op heden is de jonge virtualisatiesoftware van Parallels de gevierde naam voor Macs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ahum, in San Francisco dus!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-07T15:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.