IBM breidt softwaredivisie uit met aankoop FileNet

IBM legt zo'n 1,3 miljard euro op tafel voor de aanschaf van het FileNet. Dat bedrijf maakt content management software waarmee ondernemingen verschillende soorten digitale documenten en data kunnen beheren.

Dit is de 38e overname die IBM sinds 2001 heeft gedaan voor zijn softwaredivisie. Eerder deze week liet het bedrijf ook al weten MRO en Webify over te nemen. Het eerste bedrijf maakt software waarmee industriële ondernemingen hun fysieke eigendommen kunnen beheren. Webify levert software voor soa-diensten.

FileNet werd in 1982 opgericht in Californië en zegt driekwart van de Fortune 100-bedrijven tot klant te mogen rekenen. Het heeft 1800 medewerkers en een jaaromzet van 422 miljoen dollar. Het bedrijf wordt ondergebracht bij IBM's content management groep. Volgens Jim Murphy van AMR Research in de Financial Times hebben IBM en FileNet grote overlap. "Het zal Big Blue voornamelijk om de klanten te doen zijn geweest."

Als de aandeelhouders hun goedkeuring geven aan de overname, hoopt IBM de koop in het laatste kwartaal van dit jaar af te kunnen ronden.
Kim Loohuis


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-11T10:37:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.