Driekwart van ict'ers wil andere baan

Driekwart van de it-professionals denkt erover om van baan te wisselen. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze niet genoeg geld verdienen.

Dat blijkt uit onderzoek van SWNS in opdracht van Skillsoft, aanbieder van online learning, onder 308 werknemers in de it-industrie. Een groot deel van de werknemers heeft ook al stappen genomen om een andere baan te vinden. De helft van de it-managers heeft zich ingeschreven bij een recruitmentbureau. En meer dan 60 procent van de niet-it-managers heeft altijd een actueel cv klaarliggen. Bovendien bekijkt 80 procent van it-managers en 71 procent van de niet-it-managers wekelijks een vacaturesite.

De belangrijkste reden om van baan te veranderen is dat de it’ers niet genoeg geld verdienen met hun huidige baan; eenderde van de ondervraagden gaf dit aan als belangrijkste reden. Bijna een kwart van de it’ers ziet geen uitdaging meer in zijn baan en 18 procent van de it’ers kan de vaardigheden en talenten nu niet kwijt. Bij 14 procent is het bijna geen training krijgen de belangrijkste reden om te wisselen.

Hebt u plannen om van baan te wisselen? Wat is voor u de belangrijkste reden om dat te doen? Geef uw mening op computable.lezers@bp.vnu.com of klik op de link ‘reageer op dit artikel’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit onze ervaring blijkt dat informatici die tijdens hun studie een relevante bijbaan hebben gehad in de meeste gevallen direct na hun studie een beter passende functie vinden. Ze weten beter wat ze willen en kunnen en krijgen meer kansen op leukere projecten en 'leukere' salarissen. Maar ook steeds meer bedrijven herkennen dat de inzet van parttime studenten als it'ers voor zowel de student als voor de bedrijven allerlei voordelen biedt. Er zijn ook voordelen voor Nederland als geheel, omdat studenten die relevante it-ervaring tijdens hun studie hebben opgedaan makkelijker doorstromen naar de it-functies die belangrijk zijn voor om toegevoegde waarde en innovatie te bevorderen.

Hopen dat de parttime werkende informatica-student de normaalste zaak van Nederland wordt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-16T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.