Ordina koopt automatiseerder Bergson

Automatiseerder Ordina neemt het in Eindhoven gevestigde Bergson over. Met deze overname zegt Ordina zijn positie als technische automatiseerder te kunnen versterken.

De koopprijs van Bergson bevindt zich binnen de bandbreedte van 0,8 tot 1,5 maal de omzet. Met de inlijving van de technische automatiseerder Bergson poogt Ordina zijn positie binnen deze markt van hoogwaardige it te versterken. Bergson verwacht door de aansluiting bij het veel grotere Ordina (4600 medewerkers) zijn klanten een uitgebreidere dienstverlening te kunnen bieden en zijn werknemers een breder ontwikkelperspectief.
Bergson - opgericht in 1991 - bedenkt en ontwikkelt software voor apparatuur in complexe en veeleisende high-tech omgevingen. Zo heeft Bergson voor chipmachinebouwer ASML met een softwareteam van architecten en ontwerpers bijgedragen aan een productiemachine die een miniaturisering van computerchips mogelijk maakt. Belangrijke klanten van Bergson zijn verder Philips Medical Systems, Philips Research, Océ, Bosch en Siemens. Bergson werd in 1991 opgericht en biedt momenteel ruim 65 medewerkers emplooi. Over 2005 realiseerde Bergson een omzet van 5,6 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-25T11:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.