Google krijgt met directiezetel toegang tot Apple

Ceo Eric Schmidt van Google krijgt een zetel in het bestuur van Apple. Analisten zien hierin een alliantie die gericht is tegen de gezamenlijke concurrent Microsoft.

De toenadering van Google en Apple is volgens berichten ingezet door Apple-ceo Steve Jobs. Speculatie over verdere gezamenlijke stappen is hevig opgelaaid en varieert van simpele zoekmachine- en toolbar-promotie tot koppeling van Google aan iTunes. Daarnaast wordt er ook gespeculeerd over een eventuele link met Schmidts eerdere werkgever Sun Microsystems. Opvallend genoeg duikt in de geruchtenstroom Novell, de vorige werkgever van de Google-ceo, niet op. Woordvoerders geven geen commentaar op deze geruchten.

Feit is wel dat Apple met zijn online-muziekwinkel groot is in media en Google met zijn online-advertentiesysteem groot in advertenties. Een combinatie daarvan - in wat voor vorm dan ook - zou een krachtig platform opleveren. Ondertussen begeeft Google zich in toenemende mate op andere terreinen, zoals de deze week gelanceerde hosted applicaties. 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-01T09:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.