Dell krijgt boekhoudonderzoek over zich heen

Het lopende, informele onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) naar Dell gaat een minder vrijblijvende fase in. De officier van Justitie voor het zuidelijk district van (de staat) New York begint een onderzoek naar de boekhouding van de pc-producent.

De officier van Justitie heeft bij Dell al financiële paperassen opgevraagd die teruggaan tot 2002. De bestuursraad van het bedrijf zelf voerde ook al een onderzoek uit naar deze kwestie. Directieleden van Dell deden eerder nog luchtig over het informele SEC-onderzoek, dat vorige maand is begonnen; zij verwachtten niet dat dit concrete gevolgen zou hebben. Dat is nu dus niet meer het geval.

Dell ziet zich gedwongen het bij de SEC indienen van zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal uit te stellen. De pc-producent spreekt van mogelijk onjuiste verklaringen in eerdere financiële rapportages. Daarnaast schort het zijn programma op voor het terugkopen van aandelen, wat een beproefd middel is om de aandelenkoers op te krikken. Tot slot is ook een voor morgen geplande bijeenkomst met analisten tot nader order uitgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-12T12:12:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.