Ordina wil complete Wisdom Groep inlijven

Ordina wil Wisdom TMLC en The Missing Link overnemen. Tezamen bevatten deze vennootschappen alle activiteiten van de Wisdom Groep, een applicatie-ontwikkelaar en systeemintegrator.

De Wisdom Groep richt zich op hoogwaardige applicatieontwikkeling en systeemintegratie op het Java/J2EE- en Microsofts .Net-platform. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp van gebruiksvriendelijke interactieve applicaties, zoals een project voor het ministerie van LNV dat boeren in staat stelt online opgave van bedrijfsgegevens te doen. Andere klanten zijn onder meer Achmea, KPN en Wolters Kluwer.
Wisdom werd in 1995 opgericht en telt momenteel circa 55 arbeidsplaatsen. Over 2006 wordt naar verwachting een omzet van circa vijf miljoen euro behaald.

Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina, noemt Wisdom "een specialist met een duidelijke focus in technologie en een hoogwaardige dienstverlening. De overname van Wisdom betekent een versterking van onze leidende positie binnen de snel groeiende markt voor applicatieontwikkeling in Java en .Net. Positief is verder dat Wisdom gedegen ervaring heeft in offshoring naar India.”
René Schoenmakers, directeur van Wisdom, verwacht door de voorgenomen aansluiting bij Ordina klanten op een bredere manier te kunnen bedienen. Daarnaast verbreedt de acquisitie het loopbaanperspectief voor zijn medewerkers, aldus Schoenmakers.

Ordina hanteert als uitgangspunt een koopprijs voor acquisities die ligt in de bandbreedte van 0,8 tot 1,5 maal de omzet. Ook de aanschafprijs, die contant wordt voldaan, van de Wisdom Groep bevindt zich binnen deze bandbreedte. Partijen streven er naar de transactie uiterlijk medio oktober af te ronden.

Wisdom is in 1995 opgericht door Philip Abernathy (ex-Shell) en Peter Poortinga (ex-BSO). In 2000 was er sprake van dat internetbedrijf Devote Wisdom zou overnemen. De deal ketste echter af toen grootaandeelhouder Abernathy terugkeerde op de directeurspost en zelf aan het roer wilde blijven staan. Saillant detail: Devote werd in diezelfde periode opgekocht door … Ordina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-21T14:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.