HP-voorzitter: afluisteren gebeurt veel vaker

De spionagepraktijken die door HP ingehuurde onderzoekers hebben uitgevoerd, zijn aan de orde van de dag in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dit verklaart Patricia Dunn, de gevallen voorzitter van HP's directieraad, in een hoorzitting van een commissie van het Amerikaanse Congres.

"Ik ben van mening dat deze methodes in wezen vrij gewoon zijn, niet alleen bij HP maar bij bedrijven door het hele land", aldus Dunn. Experts menen dat de topvrouw, die moest opstappen vanwege het spionageschandaal waarin zij HP heeft gestort, waarschijnlijk gelijk heeft.

De verwachting is dan ook dat de komende tijd meer gevallen naar boven komen van bedrijfsspionage, afluisteren, informatievergaring onder valse voorwendselen en meer illegale of semi-legale praktijken. Ironisch genoeg zou dit door strengere wetten en richtlijnen tegenwoordig zelfs vaker gebeuren. Toegenomen aansprakelijkheid door wetten als Sarbanes-Oxley (2002) zet bedrijven aan tot striktere controle, waaruit mogelijk te ver gaande stappen uit kunnen volgen, zoals in het geval van HP onderzoeken om medialekken op te sporen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-10T10:08:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.